Lóránt, Loránd 2021.01.16. - Gusztáv » Antal, Antónia

Virágküldés +36 70 219 4301

Orchideák - Mini orchidea dekorálva

  1. Kezdőlap
  2. Virágküldés
  3. Dísznövények
  4. Orchideák
  5. Mini orchidea dekorálva

Mini orchidea dekorálva

4150 Ft

Opciók

Kategória: Orchideák
Címkék: cserepes virág

Egy mini orchideát ültetünk díszített kaspóba,  modern díszítéssel, csomagolva szállítjuk. (2-3 ágas)

Két méretben választaható, az egyik mini orchideákat, a másik normál méretű növényeket tartalmaz.

Orchidea gondozása:

A növényt egy héten egyszer öntözzük, és soha ne álljon alatta a víz. Érdemes eső, vagy ásványvizet használni a locsoláshoz. Rendszeresen kb. kéthetente egyszer tápoldatozzuk, speciális orchidea tápoldattal. Világos, meleg, de tűző naptól mentes helyen neveljük orchideánkat, általában a szórt fény is bőven elég a növény számára. Két-háromévente egyszer ültessük át, speciális orchidea közegbe. A lepke orchidea egy kicsit több törődést kíván, mint egy más szobanövény, de érdemes vele próbálkozni, mert a növény akár 4-5 hónapon keresztül is virágzik. 

Tippek, fortélyok:

Vízhiány:
Az első jel, amit legkönnyebben észre vehetünk, amikor a levelek lógnak, ennek jó esetben csak az az oka, hogy késik az öntözés. Ilyenkor a gyökérzet egészséges, az ültetőközeg természetesen-száraz. Nincs más dolgunk, mint öntözni, és amíg rendbe jön, párás helyre tenni a növényt. Hiányában a célnak megteszi egy nejlonzacskó, amibe lecsöpögés után belehúzzuk a cserepet. A száját kössük be, legfeljebb a virágszár maradjon szabadon. 3-10 nap múlva a Phalaenopsis újra a régi.

Túlöntözés:
A lankadt levél lehet túlöntözés következménye, ekkor a gyökerek megpuhultak, és sárgásak. A túlöntözött orchideát legjobb, ha kivesszük óvatosan a cserepéből, megvizsgáljuk, hogy a teljes gyökérzet elhalt-e, eltávolítjuk az elpusztult részeket, és visszaültetjük feketefenyőkéreg-zúzalékba, vagy az eredeti közegébe. A virágokat vágjuk le. A nyirkos közeget csak akkor öntözzük újra, ha kezd kiszáradni ez esetben feltétlenül zacskózzunk. Meleg, világos helyen, fejlettségi állapottól, fejlődési fázistól függően 1-6 hónap alatt regenerálódik a tő. Teljes gyökérpusztuláskor sajnos kis esély van a sikerre.

Jó tanács:

Érdemes egy, kézmeleg vízzel teli kisvödörbe, lenyomni a növény cserepét, így a teljes ültetőközeg néhány másodperc alatt nedves lesz, és a felesleges víz kicsöpög, ezáltal elkerülhető a túl-, és az alul-locsolás.