Mihály 2021.05.09. - Gergely » Ármin, Pálma

Virágküldés +36 70 219 4301

Szezonális növények (karácsonyra) - Amarillis (Hippeastrum) Hölgyliliom

  1. Kezdőlap
  2. Virágküldés
  3. Dísznövények
  4. Szezonális növények (karácsonyra)
  5. Amarillis (Hippeastrum) Hölgyliliom

Amarillis (Hippeastrum) Hölgyliliom

5790 Ft

Opciók

Az amarryllist bimbós, vagy virágzó állapotban, kaspóval együtt, elegáns díszcsomagolással szállítjuk. A színválaztóval kiválaszthatja az Önnek megfelelőt..

Az alsó képeken a színek szemléltetésén kivül, néhány ötletet is bemutatunk, hogyan  készülhet dekoráció, egy egyszerű cserepes növényből. Azonos fajták többszörözésével, még hangsúlyosabb, harmonikusabb dekorációt is létre hozhatunk. Kérjen segítséget tőlünk, ha szaktanácsra van szüksége.

Igényei, gondozása:

Programozható növénynek is hívják, mert virágzását szabályozni lehet. Az ültetéstől függően késő ősztől nyár elejéig hozza csodálatos színű virágait. Világos tenyészhely az ablak mellett és két naponta víz – az amarillisznek pont erre van szüksége. Jó gondozás mellett a növény hagymái, akár száz évig is elélhetnek.Az amarillisz kifejezetten foszfor igényes, ezért tápozásnál ügyeljünk a foszforellátásra.

 

Ha a virágok már elfonnyadtak, mérsékeltebben folytassuk a tápoldatozást, öntözést. Májusban a fagyok után ki is ültethetjük a szabadba, vagy az erkélyre kitehetjük, akár egész nyárra. Tápdús kerti földbe tegyük, félárnyékos helyre. Az öntözést és a tápoldatozást július közepéig folytassuk. Ezután augusztus végéig akár tűző napra is tehetjük fokozatosan csökkentve az öntözést. Szeptember elejétől már csak kevés vizet kapjon, hogy a földje teljesen szárazzá váljon. Amikor teljesen visszahúzódik, a hagymát ki is vehetjük a földből. A nyugalmi periódus két hónapig tart, utána ismét cserépbe tehetjük.

Növény leggyakoribb betegsége, kártevője, pusztulásának főbb okai:

Betegségek: Amennyiben a levélen, a virágszáron és a hagymákon vörös foltok jelennek meg, akkor gombásfertőzés támadta meg. Kártevők: Leggyakoribb kártevői a pajzstetvek és a gyökératkák.